Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η ρομαντική αφέλεια της αριστεράς

  
Η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί με απλή χρήση…. της κοινής λογικής! 

Γιατί με βάση την κοινή λογική πριν από τρία περίπου χρόνια (10/6/2013) γράφαμε, επί λέξει τα εξής: 

«Κατά την γνώμη μας, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και η ευρύτερη αριστερά, αν θέλει πραγματικά να αξιοποιήσει την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται από την σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, πρέπει να προτείνει πραγματικές λύσεις όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας, αλλά και στα θέματα των παράνομων μεταναστών.

Η «ανοιχτή και διαρκής διαδικασία νομιμοποίησης» των παράνομων μεταναστών – εποίκων με την συμπληρωματική επεξήγηση «για να πάνε σε όποια Ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν» μόνο σαν ρομαντική αφέλεια μπορεί να θεωρηθεί, αφού πριν εκτυπωθούν οι πρώτες «άδειες νομιμοποίησης» το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να έχει εκπαραθυρωθεί, με συνοπτικές διαδικασίες, και να βρεθεί εκτός χωρών – μελών της συνθήκης Σένγκεν μένοντας με ένα βάρος απροσδιόριστου αριθμού  ανθρώπων που είναι τελείως αδύνατο να αντέξει» (άρθρο μας 10/6/2013 O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας). 

Πράγματι, η ρομαντική αφέλεια της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης, την εμποδίζει ακόμα να συνειδητοποιήσει αυτό που φαινόταν πεντακάθαρα εδώ και πολλά χρόνια.

Η ιδεοληψία, η άγνοια στοιχειωδών γεωπολιτικών και άλλων δεδομένων της περιοχής και η πολιτική  απειρία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία ανέλαβε στις αρχές του 2015 να «υλοποιήσει» την ρομαντική αφέλεια της αριστεράς, άνοιξε διάπλατα τα σύνορα της χώρας σε πάσης μορφής και κατηγορίας «πρόσφυγες» βεβαιώνοντας με δηλώσεις της (14 Απριλίου 2015) πως «Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015!» 

Από αυτή και μόνο την δήλωση αποκαλύπτεται ανάγλυφα το μέγεθος της πλήρους άγνοιας όχι μόνο της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα ανατολικά σύνορά μας αλλά και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Τουρκίας που «την είχε στημένη» περιμένοντας υπομονετικά, όπως έχει κάνει κατ΄ επανάληψη τον τελευταίο αιώνα, «την κατάλληλη ευκαιρία». 

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».  Πριν η νέα Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει την εξουσία, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας  Γιώργος Σταθάκης, στα πλαίσια παρουσιάσεων του «Προγράμματος ανάπτυξης για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία» του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο (28/11/2014), υποσχέθηκε σε επενδυτικά κεφάλαια να προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή «φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα» αγνοώντας επιδεικτικά την σκληρή πραγματικότητα των πολύ υψηλών ποσοστών ανεργίας των Ελλήνων εργαζομένων που υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα! 

Οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης και κυρίως η Γερμανία, επιθυμούσαν ένα ορισμένο αριθμό οικονομικών μεταναστών για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη τους και για τον λόγο αυτό συχνά στρεφόταν εναντίον της Ελλάδος για «κακομεταχείριση» των μεταναστών που βρισκόταν υπό περιορισμό στις διάφορες «Αμυγδαλέζες» οι οποίες ασκούσαν ένα καταλυτικά αποτρεπτικό ρόλο σε επίδοξους μετανάστες που συσσώρευε η Τουρκία στα Μικρασιατικά παράλια. 

Έτσι, το 2014, όπως άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι ροές ήταν απόλυτα «ελεγχόμενες» παρά τους πολέμους σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. - το έτος 2014 η Ελλάδα κατέγραψε 77.163 αφίξεις παράνομων αλλοδαπών και 27.789 απελάσεις (σχετικό άρθρο μας εδώ). 

Το 2015 βέβαια η (αριστερή) Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της σε όλα τα «ταξικά αδέλφια» της από ολόκληρο τον πλανήτη και όπως ήταν φυσικό, η καραδοκούσα Τουρκία φρόντισε αμέσως να αξιοποιήσει την μοναδική ευκαιρία για την οποία προετοιμάζονταν χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα: Ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει μια απίστευτη ανθρωπιστική κρίση, οι πολίτες καλούνται συνεχώς να σηκώνουν αλλεπάλληλα οικονομικά βάρη παρά την κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου και την απόλυτη καταστροφή της καθημερινότητας τους με την φτώχεια και την δυστυχία να τους περιβάλλει ασφυκτικά και να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Τα σύνορα μας στον Βορρά κλείνονται ερμητικά από Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια, ο τόπος μας πλημμύρισε από αδίστακτους έμπορους του ανθρώπινου πόνου, πολλές «νεφελώδεις» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με μπόλικο χρήμα και ύποπτους στόχους που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, πολιτικούς που χρησιμοποιούν την ανθρώπινη δυστυχία για να κερδίσουν ψήφους με το πρόσχημα του «ουμανισμού» και μια μεθοδική Τουρκία με συνεπή, μακροπρόθεσμη στρατηγική να επιβάλλεται θριαμβευτικά, αποκομίζοντας μυθικά πλούτη και μεγάλη πολιτική επιρροή χωρίς να δίνει δεκάρα τσακιστή για τους θανάτους εκατοντάδων αντρών, γυναικών και παιδιών από την βύθιση των σαπιοκάραβων του θανάτου στα οποία φορτώνει καθημερινά χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους από τα Μικρασιατικά παράλια.

Αποτελεί διαχρονικό κανόνα, όποτε η Τουρκία καλείται να προχωρήσει σε μια Διεθνή Συμφωνία να προσποιείται ότι «συμφωνεί σε όλα», να ζητάει προκαταβολικά όλα τα ανταλλάγματα που εξασφάλισε από την κάθε «διαπραγμάτευση» και στην συνέχεια να πετάει στον κάλαθο των αχρήστων το συντριπτικό ποσοστό των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Αυτό έκανε κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν, αυτό κάνει και στις μέρες μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 3 Μαρτίου 2016, λίγες μέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου 2016, η Τουρκία ανακοίνωσε θορυβωδώς πως «Ξεκίνησε η εφαρμογή της συµφωνίας επαναπροώθησης που υπογράφηκε µε την Ελλάδα το 2001 και θα ίσχυε από το έτος 2002» παραλαμβάνοντας από την Ελλάδα 267 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα μας. Την περίοδο 2001- 2015 μας έστειλε χωρίς τυμπανοκρουσίες μερικά εκατομμύρια και μόλις πήρε πίσω 267 ανθρώπους άρχισε να διατυμπανίζει στη διαπασών ότι «παίρνει από την Ελλάδα πίσω μετανάστες»!!

Στις 7 Μαρτίου 2016, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ο νέο-οθωμανός σουλτάνος Ερντογάν δήλωσε κυνικά, στα πλαίσια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Παγκόσµια Ηµέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε το Συνδικάτο Hak-İş, «Ελπίζω ο Νταβούτογλου να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες έχοντας πάρει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ!»

Στις 10 Μαρτίου 2016, τρείς μέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής, η Τουρκία ανακοίνωσε πως «Δεν θα δεχθεί πίσω πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη (και φυσικά στην Ελλάδα). Επιστροφή στο Τουρκικό έδαφος θα γίνεται μόνον για όσους φτάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας»! Εν τω μεταξύ, στέλνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους στριμωγμένους στα σαπιοκάραβα του θανάτου, γνωρίζοντας μετά βεβαιότητας πως θα εγκλωβιστούν μέσα στην Ελλάδα δημιουργώντας μια βραδυφλεγή υγειονομική, κοινωνική και πολιτική βόμβα στα θεμέλια της «Χριστιανικής» Ελλάδας!
Προσφυγική κρίση με την ματιά της Marian Kemensky (Σλοβακία).

 Ερντογάν (Πρώτη φωτογραφία): Κυρία Μέρκελ, πρέπει να επιμεληθείτε την εμφάνιση σας πριν διαπραγματευτούμε για την ασφάλεια των Ελληνικών συνόρων!

Ερντογάν (Δεύτερη φωτογραφία): Αυτή (η εμφάνιση) είναι καλύτερη!





ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δυστυχώς κάποιοι ερασιτέχνες και ρομαντικά αφελείς, αποφάσισαν επιπόλαια πως μόνο αυτοί είναι ανθρωπιστές εξισώνοντας στην δυστυχία Έλληνες και αλλοδαπούς που συρρέουν καθημερινά και εγκλωβίζονται στην πατρίδα μας. 

Οι «ανθρωπιστές» αυτοί που υπέθαλπαν καθημερινά εκρηκτικές διαμαρτυρίες για τις «απάνθρωπες συνθήκες» κράτησης παράνομων αλλοδαπών στις «Αμυγδαλέζες», παρακολουθούν σήμερα αποσβολωμένοι δυστυχισμένες γυναίκες που ξέφυγαν από τον θάνατο πολλές φορές να κινδυνεύουν στα λασπόνερα της Ειδομένης ξεγεννώντας κάτω από καταρρακτώδη βροχή στις «ελεύθερες δομές φιλοξενίας» της Κυρίας Τασίας! 
  
Ο νέο-οθωμανός σουλτάνος, είτε λέγεται Αχμέτ είτε λέγεται Ρετζέπ, έχει στόχο να πνίξει την Ελλάδα με καραβάνια δυστυχισμένων ανθρώπων που συσσωρεύει μεθοδικά στα Μικρασιατικά παράλια από ολόκληρη την Ανατολή, την Ασία αλλά και την Αφρική με τσάρτερ των Τουρκικών Αεροπορικών γραμμών, χωρίς βίζα και με κόστος … 50 Ευρώ το άτομο! 

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν την πραγματικότητα οι ρομαντικοί αφελείς της αριστεράς τόσο πιο σύντομα θα στρωθούν στην δουλειά να την αντιμετωπίσουν. Το τεράστιο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης που έσπειραν μέσα στην Ελλάδα και μας πληγώνει καθημερινά, δεν αντιμετωπίζεται με παρωπίδες ιδεοληψίας, παντελή άγνοια δεδομένων και πολιτική απειρία απερίσκεπτων πολιτικών που τσουρούφλισαν τα λαϊκά όνειρα και τις λαϊκές ελπίδες από την τολμηρή στροφή «πρώτη φορά αριστερά»!  
 
Τώρα, απαιτείται άμεσα μια υπερκομματική, εθνική αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης και κάθε κόμμα ή παράταξη κρίνεται και βαθμολογείται από το λαϊκό αισθητήριο για την υπευθυνότητα που θα επιδείξει ή δεν θα επιδείξει στο κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα.

Κλείνοντας, πρέπει να εξάρουμε την απερίφραστη και ευθεία αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά την Ελληνοτουρκική συνάντηση της Σμύρνης (8/3/2016),  στις Τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και της Τουρκικής απειλής με το casus belli. Είναι χρήσιμο να τίθενται με την ίδια, απροκάλυπτη ευθύτητα για να μην «ξεχνιούνται» με τα Τούρκικα επικοινωνιακά τεχνάσματα απονομής διδακτορικών τίτλων, προσφοράς μπουζουκιών και διανομής τριαντάφυλλων. Και οφείλουμε όλοι, πέρα από τις όποιες αδυναμίες μας, να εξάρουμε και τις εύστοχες κινήσεις όταν μάλιστα αφορούν ευαίσθητα εθνικά θέματα!  

Λεωνίδας Κουμάκης
Σημαντική σημείωση: Προσθέστε και την δική σας φωνή στην παγκόσμια εκστρατεία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Υπογράψτε την έκκληση εδώ! Μετά την υπογραφή της έκκλησης (το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο 2016) κάντε κλικ στις ενδείξεις Facebook, Twitter, E–Mail ώστε να διαδώστε την έκκληση σε γνωστούς και φίλους! Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails