Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

FIAT και Τουρκια

Το ελληνικό όνομα Aegea, για να «τιμήσει τους Τούρκους συνεργάτες της» επέλεξε η Fiat για το νέο μοντέλο της… Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο αγγλόφωνο Δελτίο Τύπου της Ιταλικής εταιρείας, που στάλθηκε στου Δημοσιογράφους όλου του κόσμου, εκτός των Ελλήνων.
Στο Ελληνικό Δελτίο η Ελληνική εισαγωγική αρνήθηκε -και καλά έκανε – να συμπεριλάβει το προκλητικό αυτό σημείο, της αφιέρωσης δηλαδή του ονόματος στους Τούρκους.
Το Δελτίο γράφει χαρακτηριστικά: “Hence the name of the project – Fiat Ægea – pays tribute to Turkey, which has always played a strategic role for Fiat Chrysler Automobiles and represents a symbolic bridge between East and West…”. Στα τούρκικα το Αιγαίο ονομάζεται Ege.
Σημειώστε δε πως το νέο μικρό σεντάν Fiat θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Προύσα, όπου τα τελευταία 50 χρόνια η ιταλική εταιρία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της και τα επαγγελματικά οχήματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails