Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ο Ηρακλής των 45 μέτρων δεσπόζει στο Monterosso


Φτάνοντας στο Monterosso,τη μεγαλύτερη από Cinque Terra  πόλεις,και ακολουθήσετε το μονοπάτι προς την παραλία,θα σας εντυπωσιάσει και θα σας τραβήξει την προσοχή, ο γίγαντας (Gigante) με την τεράστια μορφή  του.




Η Ιταλική γραφική πόλη είναι ένα ευχάριστο παραθαλάσσιο θέρετρο με ρομαντική ατμόσφαιρα.


Είναι ο Ηρακλής,που κάθεται σε 45 μέτρα ύψος,και ζυγίζει 1.700 τόνους.Είναι σχεδιασμένο από σκυρόδεμα και σίδηρο,και δημιουργήθηκε το 1910,από τον Εβραίο-Ιταλό γλύπτη Αrrigο Minerbi.
Έγινε αμέσως το σύμβολο της πόλης και τυπώθηκε σε καρτ-ποσταλ της εποχής.



Υπάρχει όμως αναφορές από ντόπιους που υποστηρίζουν ότι  το άγαλμα είναι του Ποσειδώνα,του θεού της θάλασσας,και δημιουργήθηκε ως σύμβολο προστασίας της πόλης.Το Μοντερόσο del Mare βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου,και ο γίγαντας έχασε τα χέρια του και  την τρίαινα του,συνεχίζουν να λένε οι κάτοικοι.




Κατά τη δεκαετία του 60` το άγαλμα υπέστη περαιτέρω ζημιές , λόγω θαλασσοταραχής και των  ισχυρών ανέμων .Παρ` όλα αυτά  ο Ποσειδώνας στέκει ακόμη ισχυρός,και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν,έστω και ελαφρώς κατεστραμμένο, το μεγαλείο του.



Η παράδοση λέει ότι,ένας ορειβάτης το 1982 ανακάλυψε θησαυρό στα τακούνια του γίγαντα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails