Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Προμελετημένο το έγκλημα  .---Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ο Πελεγρίνης  κάνει διακοπές στο Παρίσι...ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ----ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....
Προμελετημένο το έγκλημα .-«Εμφύλιος» στα Πανεπιστήμια και 
μαζική έξοδος Ελλήνων στο εξωτερικό για ΣΠΟΥΔΕΣ –ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  δεκαετιες ολοκληρες.
ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ, ΚΟΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ. 
Στο εξωτερικό επιλέγουν να μεταναστεύσουν πολλοί Έλληνες φοιτητές προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα  ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ Πανεπιστήμιο [ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ].

Μελέτη της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας studyportals αναφέρει ότι παρά την οικονομική κρίση περίπου 25.000 Έλληνες αποφάσισαν να μεταβούν στο εξωτερικό ώστε να κανουν τις σπουδές τους. Μάλιστα τα νούμερα δείχνουν αύξηση 162% του αριθμού των φοιτητών.
Τα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που βρίσκονται υψηλά στην λίστα των Ελλήνων φοιτητών είναι τα εξής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο.
Σε ποιες χώρες μεταναστεύουν οι Έλληνες φοιτητές:

Μεγάλη Βρετανία: ποσοστό 34,8%
Το Ηνωμένο Βασίλειο, προσελκύει παραδοσιακά -πλέον- τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών από την Ελλάδα. Οι βασικοί λόγοι που οι Έλληνες φοιτητές επιλέγουν την Αγγλία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, είναι η άρτια οργάνωση των Πανεπιστημίων και η υψηλή ποιότητα σπουδών.

Παράλληλα, η εύκολη χρήση της αγγλικής γλώσσας βοηθά στην προτίμηση, ωστόσο τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή των Ελλήνων να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η ανεργία.



Γερμανία: 14,7%

Η δεύτερη «δεξαμενή» που απορροφά τους Έλληνες φοιτητές είναι η Γερμανία, την οποία επιλέγουν οι Έλληνες για την μεγάλη γκάμα πανεπιστημίων (περισσότερα από 360) και προγραμμάτων σπουδών (πάνω από 13.000).

Τα υψηλό επίπεδο της γερμανικής ακαδημαϊκής κοινότητας, εντοπίζεται κυρίως στην ιατρική και στις θετικές επιστήμες, με αρκετά γερμανικά πανεπιστήμια να έχουν υψηλή κατάταξη στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες μεταναστεύουν οι Ελληνες φοιτητές, είναι η Ιταλία με ποσοστό 9,2%, η Γαλλία με ποσοστό 5%, οι ΗΠΑ ποσοστό 4,8%, η Ολλανδία με ποσοστό 3%, η Τουρκία με 2,9%, η Σλοβακία με ποσοστό 2,5%, το Βέλγιο με 1,5% και η Ελβετία με ποσοστό 1,4%.



Το οικονομικό κόστος

Ένα από σημαντικότερα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές είναι τα έξοδα. Στην Ελλάδα, τα περισσότερα μεταπτυχιακά κοστίζουν από 1.500 έως 2.000 ευρώ το εξάμηνο την ίδια στιγμή που στην Αγγλία το κόστος κυμαίνεται από 5.000 έως και 16.000 λίρες. Στις ΗΠΑ από την άλλη, το κόστος εκτοξεύεται από 11.000 έως 35.000 δολάρια, ενώ στη Γαλλία το κόστος αγγίζει τα 600 ευρώ όσον αφορά τα κρατικά πανεπιστήμια, ενώ στα ιδιωτικά ιδρύματα κυμαίνεται από 3.000 έως 15.000 ευρώ.





Σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα Πανεπιστήμια, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων στο ΑΣΕΠ των διοικητικών υπαλλήλων για διαθεσιμότητα.



Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχουν πολλοί διοικητικοί και μέλη ΔΕΠ που επιθυμούν να δοθούν τα στοιχεία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να λειτουργήσουν ομαλά τα Πανεπιστήμια



Αντίθετα , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν άτομα με πλαστά στοιχεία που φοβούνται να δοθούν στη δημοσιότητα τίτλοι που δεν υπάρχουν στην ουσία ενώ άλλοι τίτλοι υπάρχουν αλλά δεν αντιστοιχούν στην εργασία που κάνουν επί παραδείγματι θεολόγοι που κάνουν τη δουλειά του βιβλιοθηκονόμου.



Σε κάθε περίπτωση πάντως έως αύριο σύμφωνα με την υπουργική παραγγελία πρέπει να δοθούν τα στοιχεία στο ΑΣΕΠ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails