Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ελληνική μειονότητα στη Σερβία

«Δημοκρατική Αριστερά Σερβίας - Κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία», ονομάζεται το πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία.------
 
Σήμερα, καταχωρήθηκε στους καταλόγους των πολιτικών κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας διοίκησης της Σερβίας και είναι έτοιμο να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας.
 
Η έδρα του κόμματος βρίσκεται στην πόλη Τσούπρια, στην κεντρική Σερβία και ως εκπρόσωπος του καταχωρήθηκε ο ιατρός Χρήστος Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Σερβία.
 
Το μειονοτικό κόμμα των Ελλήνων στη Σερβία θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές υπό το καθεστώς που ισχύει για όλα τα μειονοτικά κόμματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει όριο στο εκλογικό ποσοστό για την είσοδό του στη βουλή. Στη Σερβία, για όλα τα άλλα κόμματα εκτός από τα μειονοτικά, απαιτείται ποσοστό ανώτερο του 5% για την εκπροσώπησή τους στη Βουλή των αντιπροσώπων.
 
Να σημειωθεί πως η ελληνική κοινότητα στη Σερβία έλαβε καθεστώς μειονότητας τον Ιούλιο του 2010, με απόφαση του υπουργείου Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails