Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες που σχηματίζουν ουρές έξω από την Ακρόπολη

Αθήνα----------


Τις τελευταίες ημέρες τεράστιες ουρές σχηματίζουν τουρίστες έξω από την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, με τους περισσότερους επισκέπτες να προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στην Ελλάδα.------
Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας που θα αναζητήσει τρόπους για να επιτευχθεί η καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους.
Οι τουρίστες περιμένουν αρκετή ώρα στον ήλιο, προκειμένου να μπουν σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς πολλά από τα κρουαζιερόπλοια φτάνουν την ίδια ώρα στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός έξω από τα μνημεία. 
«Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες και αυτό δημιουργεί προβλήματα, τα οποία όμως είμαστε έτοιμοι να λύσουμε» δήλωσε μετά από σύσκεψη με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας ο κ. Παναγιωτόπουλος.



«Συζητήσαμε για το πώς θα ανοίξουμε περισσότερο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία μας, τα μνημεία μας στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια. Είναι επισκέπτες, που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Συζητήσαμε πώς θα βελτιώσουμε την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους μεταξύ των οποίων ο Χώρος του Βράχου της Ακρόπολης αλλά και ο Χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης» είπε ο υπουργός.



Ο υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε: «Είναι πολλά που μπορεί να γίνουν, γιατί έχουμε μία χρονιά που έχει πλημμυρίσει η χώρα με τουρισμό».



Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Λάμπρου, διαβεβαίωσε ότι η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλοποίηση της κατάστασης όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας αλλά και σε όλα τα νησιά, όπου προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails