Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΡΙΖΑ?

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Η ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?----Ποτέ άλλοτε μια επερχόμενη επίσκεψη ενός ηγέτη κόμματος της αντιπολίτευσης μιας μάλλον «αδιάφορης» χώρας όσον αφορά τη «ζωηρότητα» που επιδεικνύει στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν κινεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρακολουθήσει την επίσκεψη με προσοχή.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, απηύθυνε, πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ραμάλα. Η πρόσκληση δόθηκε μέσω του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας διπλωματική στήριξη για την ένταξη των παλαιστινίων στον ΟΗΕ.







Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσεκτική αναφορά Τσίπρα στα «σύνορα του 1967» όταν ενημέρωσε τον αντιπρόσωπο των Παλαιστινίων στην Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους στα διεθνή φόρα και μάλιστα με πρωτεύουσα «την Ανατολική Ιερουσαλήμ» να είναι γεγονός το συντομότερο δυνατό. Ασχέτως του αν διαφωνούν οι Ισραηλινοί, πρόκειται για μια θέση σχεδόν ταυτόσημη με την επίσημη ελληνική, καθώς επίσης και με αυτή πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Είναι δε σημαντικό, αφού αποφεύγει την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, κάτι το οποίο δεν «εκτιμούν» και τόσο κάμποσες από τις «πολύχρωμες» πολιτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει μια μεγάλη μάχη:



Να εξισορροπήσει από τη μία τις επιθυμίες των «εξτρεμιστών» του κόμματός του – δεν έχει και λίγους – αναφορικά με τη ρητορική που θα πρέπει να ακολουθήσει στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ την ίδια στιγμή θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κόμμα αποτινάσσοντας την στερεοτυπική εν πολλοίς πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, ότι η εξωτερική πολιτική που σκέφτεται δεν έχει αρχή και τέλος, ενώ κινητήριος δύναμη είναι οι ιδεοληψίες στελεχών του.



Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται και ορισμένα εξαιρετικά ενεργά μέλη των προσπαθειών να περάσει «ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα, με προθέσεις πολύ ευρύτερες βέβαια της απλής συνδρομής των Παλαιστινίων. Μυστικές υπηρεσίες και όχι μόνο από το Ισραήλ έχουν καταγράψει πολλές δραστηριότητες των προσώπων αυτών τα οποία ανήκουν κι επισήμως στην «ομάδα υψηλού κινδύνου». Οι σχέσεις τους με την ισλαμιστική Χαμάς στη Γάζα την οποία η Παλαιστινιακή Αρχή την έχει προγραμμένη παρότι συζητά μαζί της στο πλαίσιο της συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων, δημιουργεί έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Αλέξη Τσίπρα.



Καθότι δεν έχουν και πολλές «ευαισθησίες» για τις εσωτερικές παλαιστινιακές ισορροπίες θεωρώντας τους ισλαμιστές της Χαμάς ως «αγωνιστές» παρότι φιλοξενούν πολλά εγκληματικά στοιχεία στις τάξεις τους (για να μην θέσουμε θέμα συμβατότητας των αρχών και των αξιών της σκοταδιστικής και αντιδημοκρατικής – τόσο προφανές που ακούγεται σαν αστείο… ούτε οι ίδιοι έχουν ποτέ δηλώσει… προσήλωση στη Δημοκρατία – οργάνωσης που κάνει κουμάντο στη Γάζα και ενδεχόμενη εμμονή να συμπεριληφθεί και η Λωρίδα της Γάζας στο πρόγραμμα της επίσκεψης θα προκαλέσει διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ.



Δεδομένου του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη μέσω του Ισραήλ, μια επίσκεψη η οποία δεν θα τηρήσει τα προσχήματα προφανώς θα προκαλέσει προβλήματα και διπλωματικές περιπλοκές, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες συνεννόησης για τον συντονισμό των ενεργειών που θα δώσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακουφίζοντας τη χώρα και τον ελληνικό λαό…



Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι διάφοροι γραφικοί συνομιλητές της Χαμάς δεν κρύβουν τη θέση τους για άμεσο τερματισμό των διμερών σχέσεων με τρόπο που θα τίναζε στον αέρα το σύνολο των διεθνών σχέσεων της χώρας.



Φαίνεται όμως ότι οι πιο ψύχραιμες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβληματιστεί έντονα αντιλαμβανόμενοι ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι η ίδια με αυτή ενός περιθωριακού κόμματος της Αριστεράς που με το ζόρι μπαίνει στη Βουλή. Η ευθύνη είναι βαριά και πολλοί προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους (όσα πρέσβευσαν και διακήρυσσαν επί πολλά έτη) ώστε να μην προκληθεί βλάβη των ελληνικών εθνικών συμφερόντων και ζημιά που δε θα μαζεύεται στη συνέχεια, ενώ θα οδηγήσει νομοτελειακά σε περιπέτειες…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails