Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ξανά ορθόδοξη εκκλησία η Αγ. Σοφία

Ξανά ορθόδοξη εκκλησία η Αγ. Σοφία λένε οι Αμερικάνοι!



Μετά από πολλά χρόνια θρησκευτικών διακρίσεων στην Τουρκία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου αποδέχτηκε σχέδιο νόμο κατά της καταπίεσης των Χριστιανών στην Τουρκία.



Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία ώστε να αποδώσει τους λατρευτικούς χώρους των Χριστιανών στους ίδιους για να λειτουργήσουν ξανά ως εκκλησίες και να πάψουν να είναι τζαμιά, μουσεία ή αποθήκες! Ιθύνων νους πίσω από την προώθηση του σχεδίου νόμου είναι ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Εντ Ρόις.



Ο Ρόις κατήγγελλε συνεχώς την Τουρκία ότι αντί να προστατεύει τις θρησκευτικές μειονότητες τις καταπιέζει. Την κατηγορεί για καταπιέσεις ακόμα και εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έτσι βάσει του νόμου «περί Επιστροφής των Λατρευτικών χώρων στους αρχικούς τους κατόχους», θα μπορούσαν να ασκηθούν πιέσεις στους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγιά Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στις άλλες χριστιανικές εκκλησίες.



Βάσει του νόμου αυτού ακόμα και η Αγία Σοφία θα πρέπει να ξαναλειτουργήσει ως Ορθόδοξη εκκλησία εφόσον όλα τα κτήρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά ή μουσεία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails