Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συμπόσιο για τον Αριστοτέλη με φιλοσόφους από όλο τον κόσμο, σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Αρχαία Μίεζα


Διακεκριμένοι μελετητές της αριστοτελικής φιλοσοφίας από όλο τον κόσμο θα πάρουν μέρος σε διεθνές συμπόσιο με θέμα «Το πρόβλημα του χρόνου στον Αριστοτέλη», το οποίο θα γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Νάουσα και στην Αρχαία Μίεζα, την πόλη όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον νεαρό Αλέξανδρο.
Στόχος του συμποσίου, που θα γίνει από το Σάββατο έως και την Τρίτη, είναι να αναδείξει τη συμβολή του Αριστοτέλη στη διερεύνηση του απόλυτα επίκαιρου ερωτήματος που αναφέρεται στη φύση και στον χαρακτήρα του χρόνου, ερώτημα το οποίο απασχόλησε τη σκέψη τόσο των φιλοσόφων, ήδη από την αρχαιότητα, όσο και των επιστημόνων ιδιαίτερα από τους νεότερους χρόνους έως σήμερα. Συγκεκριμένα, θα διερευνηθούν οι διάφορες πτυχές της αριστοτελικής θεωρίας για τον χρόνο, όπως αναλύονται από τον φιλόσοφο στα «Φυσικά», αλλά και σε άλλες σημαντικές πραγματείες του, όπως «Ηθικά Νικομάχεια», «Περί ψυχής», «Περί μνήμης», «Περί ουρανού», «Μετεωρολογικά», καθώς και στα βιολογικά του έργα.
Στο πλαίσιο των εργασιών του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Πτυχές της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας για τον χρόνο» με τη συμμετοχή φιλοσόφων Αριστοτελιστών.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στο ΑΠΘ με θέμα «Η Εννοια του Χρόνου» και με τη συμμετοχή φιλοσόφων, καθώς και επιστημόνων από τους κλάδους της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Βιολογίας, της Μετεωρολογίας και της Ψυχιατρικής.
 [www.ethnos.gr]
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails