Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Περί ναυτοσύνης...



Με αφορμή διάφορα σχόλια που έγιναν στο κείμενό μας σχετικά με τη σύγκρουση των δύο τουρκικών πυραυλακάτων στο Βόσπορο και τις ατυχείς συγκρίσεις που επιχείρησαν μερικοί με το ναυάγιο της ΤΠΚ Κωστάκος, φίλος του "Εν Κρυπτώ" μας έστειλε μερικές χαρακτηριστικές ανέκδοτες φωτογραφίες που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους...


Βρισκόμαστε σε νατοϊκή άσκηση, και μια ελληνική φρεγάτα έχει παραβάλει δίπλα στην τουρκική φρεγάτα Gokova (F 496). Η ελληνική φρεγάτα αποπλέει από δύσκολη θέση ελλιμενισμού χωρίς βοήθεια ρυμουλκού, ενώ το πλήρωμα της τουρκικής παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενέργειες του ελληνικού πληρώματος για τον απόπλου, και μάλιστα βιντεοσκοπώντας τις.



Το γιατί ειναι προφανές: η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε με τη βοήθεια ρυμουλκού, που επίσης διακρίνεται στις φωτογραφίες. Από την θέση του προκύπτει καθαρά ότι δε μπορει να εξυπηρετήσει το ελληνικο πλοιο, ενώ αντίθετα ετοιμάζεται να εξυπηρετήσει το τουρκικό.





Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μια επανάληψη στα κατορθώματα της τουρκικής ναυτοσύνης, θυμίζουμε πάλι τα δημοσιεύματά μας για τη "στενή επαφή" της κορβέτας Bodrum με ύφαλο στο Καστελλόριζο (1, 2, 3) και την προσάραξη της φρεγάτας Gokceada στην Κένυα (1,2). Είπαμε: Μάλτα γιοκ! 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails