Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με Ψήφισμα-Δήλωση η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων


Έκκληση ΚΣΣΕ προς Τουρκία για αναγνώριση των γενοκτονιών
Άρθρο του/της: Χριστιάννα Λούπα
Επιμέλεια Δρ. Βασιλείου Θ. Μεϊχανετσίδη με πληροφορίες από το Panarmenian.Net
26.01.2012. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Αρμενίου δημοσιογράφου Χράντ Ντινκ, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ, Parliamentary Assembly of the Council of Europe), σε Ψήφισμα-Δήλωση, που υιοθέτησε, καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Παναρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο Ψήφισμα-Δήλωση αναφέρεται σχετικά : « Μας προβληματίζει η διαρκής πολιτική άρνησης έναντι της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων (Σύρων) εκ μέρους των Τουρκικών αρχών, καθώς επίσης και οι διώξεις δημοσιογράφων και συγγραφέων με την επίκληση του άρθρου 301 του Ποινικού Κώδικα ».
Το Ψήφισμα-Δήλωση της ΚΣΕΕ προτάθηκε από την Αρμένια Βουλευτή Zaruhi Postanjyan και υπογράφεται από 35 μέλη της Συνέλευσης, που εκπροσωπούν 24 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο Ψήφισμα το οποίο συνυπογράφουν και αντιπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη διαδικασία διεθνούς αναγνώρισης ιδιαιτέρως της Ασσυριακής και Ελληνικής Γενοκτονίας.
Η υιοθέτηση του Ψηφίσματος-Δήλωσης των 35 μελών της ΚΣΣΕ συνέπεσε με την ψήφιση από πλευράς της Γαλλικής Γερουσίας Νόμου, ο ο οποίος καθιστά τιμωρητέα με φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου ύψους 45.000 € την άρνηση των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία Γενοκτονιών, μεταξύ των οποίων η Αρμενική Γενοκτονία. Ο Γαλλικός Νόμος συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας, η οποία απείλησε τη Γαλλία με οικονομικά και εμπορικά αντίπονα και υποβάθμιση των διμερών διπλωματικών σχέσεων. Η Γαλλία είναι από τις πρώτες χώρες, που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία, ως ιστορικό γεγονός, αλλά και μεταξύ αυτών, που έχουν προχωρήσει στην ποινικοποίηση της άρνησής της, μετά την Αργεντινή, την Ελβετία, την Ουρουγουάη και τη Σλοβακία.

Ιστορική αναδρομή
Ως γνωστόν, κατά την τελευταία ιστορική περίοδο της οθωμανικής τουρκικής αυτοκρατορίας (1913-1923), η σουλτανική Κυβέρνηση – κατόπιν γερμανικής κυβερνητικής προτροπής και τεχνοκρατικής αρωγής υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών – εφήρμοσε συγκεκριμένο Σχέδιο Γενοκτονίας κατά του συνόλου των Χριστιανικών πληθυσμών, δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων/Αραμέων και των Ελλήνων/Ρωμιών. Το Σχέδιο αυτό συνέχισε και ολοκλήρωσε η μετά-οθωμανική Εθνικιστική Κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ Πασά (“Ατατούρκ”) με αποτέλεσμα το συνολικό εξανδραποδισμό και το Ολοκαύτωμα των προαναφερθέντων γηγενών Χριστιανικών ιστορικών λαών της Εγγύς Ανατολίας.
Τα γεγονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων της λεγομένης μείζονος Αρμενίας και της ιστορικής κοιτίδας των Ασσυρίων/Αραμέων, αλλά και κατά των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στη διαδικασία αυτή εξολόθρευσης, ενώ η απαρχή τους εντοπίζεται στις γενοκτονικές διώξεις κατά των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας το 1913-1914 με πρώτο αποκορύφωμα τα γενοκτονικά γενονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων το 1915.
Υπολογίζεται πως ως αποτέλεσμα του τουρκικού αυτού σχεδίου άνω του 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων, 1 εκατομμυρίου Ελλήνων/Ρωμιών και 750.000 Ασσυρίων/Αραμέων απώλεσαν τη ζωή τους και περίπου ίσος αριθμός από επιζήσαντες εξαναγκάσθηκε σε βίαια εξορία από τις από χιλιετιών ιστορικές τους κοιτίδες και υποχρεωτική μετεγκατάσταση στην Ελλάδα ή μετανάστευση στη Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.
Το Ολοκαύτωμα αυτό των Χριστιανικών Λαών της Τουρκίας αποτελεί την πρώτη χρονικά – αυτού του μεγέθους – Γενοκτονία του 20ου αιώνα, και θεωρείται πρόδρομος και εμπνευστής του Ναζιστικού Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλων παρομοίων Γενοκτονιών.

Η ΚΣΣΕ
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε το έτος 1949 ως αποτέλεσμα των ιστορικών διεργασιών για τη θεσμοποίηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο καταστατικός σκοπός του είναι η πραγματοποίηση μιας στενότερης ένωσης μεταξύ των κρατών-μελών του με την προώθηση του διαλόγου, τη σύναψη συμβάσεων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων, με βασική επιδίωξη την κατοχύρωση των Δημοκρατικών Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βασικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η Επιτροπή Υπουργών, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση και το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών. Ο Οργανισμός εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας και περιλαμβάνει 47 κράτη-μέλη.
Tο πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος-Δήλωσης σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων είναι διαθέσιμο στο παρακάτω σύνδεσμο:
http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc12/EDOC12849.htm
Πηγή
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_4335.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails