Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ενδιαφέρουσα ήταν η κυβερνητική τοποθέτηση στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία, με αφορμή που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.
Στην ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού «δανείου» προτίθεται να προχωρήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υπενθύμισε την ύπαρξη «του αναγκαστικού δανείου των 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές 1943, που σήμερα υπολογίζεται σε 162 δισ. ευρώ, ενώ Γάλλοι ειδικοί υπολογίζουν το σύνολο της γερμανικής οφειλής στα 585 δισ. ευρώ». Ο βουλευτής ανέφερε, ότι αποτελεί μυστήριο το γιατί δεν ζητούμε τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. «Ο ελληνικός λαός αγνοεί εάν έχει υπογραφεί μυστικό σύμφωνο να βοηθήσουμε τους Γερμανούς – και γιατί να τους βοηθήσουμε; Οι Έλληνες ζητάνε να μάθουν γιατί δεν τα ζητάμε», ανέφερε ο κ. Αϊβαλιώτης.
«Η Γερμανία, πριν την ενοποίησή της, πλήρωσε πολεμικές αποζημιώσεις και προς την Πολωνία και προς την Γιουγκοσλαβία, όχι όμως προς την Ελλάδα. Εμείς ακόμα παλεύουμε να καταλάβουμε τον γρίφο με τις ελληνικές αποζημιώσεις και γιατί δεν εγγράφουν την οφειλή τους στις απαιτήσεις τους προς εμάς. Υπάρχει από εμάς πρόθεση συμψηφισμού, ώστε να ανακουφιστεί κάπως το δημόσιο χρέος μας και να καταλάβει ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο βιετναμογερμανός αντιπρόεδρος ότι η Ελλάδα αντιδρά;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων, ούτε θα παραιτηθεί. Ξέρω βεβαίως πως αυτό δεν φτάνει, γιατί πάντα μιλάμε για ζήτημα με ανθρωπιστικές παραμέτρους. Έχει επίσης ειπωθεί πολλές φορές, πως το ζήτημα παρουσιάζει πολυπλοκότητα και συνιστά αντικείμενο μελέτης σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης», απάντησε ο Δ. Δόλλης: «Κάναμε βήμα μπροστά στο ζήτημα του Διστόμου. Η Ελλάς διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει όποια πτυχή των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτιμώντας το σύνολο των παραμέτρων. Θα ήθελα να μπορέσω να σας πω πως αύριο ξεκινά και μεθαύριο θα τελειώσει. Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, αλλά μπορώ να πω πως το θέμα δεν πρέπει να αφεθεί να σβήσει», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.



http://www।defence-point.gr/news/?p=31398
http://aioniaellinikipisti.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails