Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καλύτερο Πολιτικό Ντοκιμαντέρ: «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο»

Αναγνώριση της παραγωγού του Αθηνάς Κρικέλη στην Νέα Υόρκη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης επέλεξε το φιλμ «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο», που γύρισε η δημοσιογράφος και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη, ως το Καλύτερο Πολιτικό Ντοκιμαντέρ Ηνωμένων Πολιτειών και Διεθνώς για το 2011.

Η Αθηνά Κρικέλη, διευθύντρια της εδρεύουσας στην Νέα Υόρκη τηλεοπτικής εταιρείας «Ελλοπία» και ανταποκρίτρια της Ελληνικής Υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής» στην ίδια Αμερικανική μεγαλούπολη, θα παραλάβει το επίζηλο βραβείο σε ειδική τελετή πού θα γίνει στις Κάννες το 2012.

Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο» διακρίθηκε ανάμεσα σε 30 χιλιάδες συμμετοχές.

Η κυρία Κρικέλη, μόλις πληροφορήθηκε την τιμητική διάκριση που της έγινε, δήλωσε έκδηλα συγκινημένη: «Είναι μια δικαίωση για τους εγκλωβισμένους, ένα εισιτήριο για να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία τους. Δυστυχώς η υπόθεσή τους δεν χωρούσε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κι έτσι οι άνθρωποι αυτοί επέλεξαν να ζήσουν φυλακισμένοι στα δικά τους χώματα, μετά την τουρκική εισβολή, παραμένοντας ελεύθεροι πολιορκημένοι». [Γιώργος Μπίστης, Πηγή]

http://ellas2.wordpress.com

6 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ που αγαπάτε την Κύπρο και αναρτήσατε αυτή την ωραία είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δελφινάκι όποιος Ελλαδίτης είναι πραγματικός Ελληνας (κι οχι πουλημένος) αγαπά την Κύπρο και πονά η καρδιά του γι αυτήν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπώ ΕΛΛΑΔΑ Αγαπώ ΚΥΠΡΟ, άλλωστε νομίζω είναι εμφανές και στο ιστολόγιο μου (δεξιά σημαιές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλώς για μένα η αγάπη προς την Κύπρο είναι κάτι το αυτονόητο, δε χρειάζονται πιστεύω ευχαριστίες για το δεδομενο. Με αυτή την έννοια το είπα. Δεν εχω σχέση με το μπλογκ αλλά νομίζω εκφράζω το μεγαλύτερο μέρος των Ελλαδιτών (για να μην πω το σύνολο και φανώ υπερβολική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγαπητό Δελφινάκι,όπως είπε καί ή άνώνυμη Φίλη,
    είναι αύτονόητη ή άγάπη μας γιά τήν Κύπρο μας.
    Όπως γράφει καί τό....http://www.rizokarpason.com/sxolia1.htm
    Οί τελευταίοι τών Εύρωπαίων έγκλωβισμένων,δυστυχώς.
    Έμείς έδώ κάνουμε ότι μπορούμε.
    Νά είστε καλά φίλες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την στήριξη προς την Κύπρο μας. Ναι στο Ριζοκάρπασο, είναι οι τελευταιοί και μοναδικοί εγκλωβισμένοιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails