Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

“ΤΟΥΡΚΙΚΗ” Η ΡΟΔΟΣ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

Απίστευτη πρόκληση για τη ν Ελλάδα αποτελεί η παρουσία χάρτη σε διεθνές αεροδρόμο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία!

Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται αε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από τηv πλευρά της Τουρκίας, αλλά στην”καρδιά’ της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες!

Το θέμα έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετική ερώτηση της Κύπριας Ευρωβουλευτού κα Ελένης Θεοχάρους.


Ερώτηση στη Βουλή______

Ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής.

Συγκεκριμένα, σπς· 22 Νοεμβρίου ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών:

“Σε μεγάλου μεγέθους χρωματιστό χάρτη της Ευρώπης, που έχει αναρτηθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η Ρόδος παρουσιάζεται ως ανήκονσα στην Τουρκία (έχει δηλαδή το ίδιο χρώμα με εκείνο της γειτονικής μας χώρας), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου η Κύπρος.

Είναι πρόδηλη συνεπώς η αρνηπκή και εσφαλμένη η εικόνα που αποκομίζουν όσοι ταξιδεύουν από και προς Βρυξέλλες, mv πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Εχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ για τον ανωτέρω χάρτη;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα;”.

Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας ’ απάντησε στον βουλευτή του ΛΑ ΟΣ., ότι εστάλη διάβημα στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διορθωθούν οι ανακρίβειες με τη Ρόδο και την Κύπρο, ενώ ειδικότερα για την τελευταία, δεν εμφανίζεται, διότι ο χάρτης είναι του 2002, δηλαδή πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

“Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, η βελγική πλευρά ζήτησε συγγνώμη και μας διαβεβαίωσε όπ θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη (λανθασμένη χρωματική απεικόνιση Ρόδου, απουσία Κύπρου), και ο ενλόγω χάρτης, να αντικατασταθεί, ενώ δεσμεύθηκε να ζητήσει από τις Αρχές του αεροδρομίου, την επικαιροποίηση όλων των αναρτημένων εκεί χαρτών προς αποφυγή τυχών άλλων ανακριβειών.

Όπως, λοιπόν, παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών, επί χρόνια ο χάρτης αυτός βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χωρίς κανείς να ανπληφθεί πς σοβαρότατες ανακρίβειες, αλλά και παραπληροφορώντας τους ταξιδιώτες όσον αφορά mv εθνική κυριαρχία και τα σύνορα της Ελλάδας και ειδικότερα τη Ρόδο।

ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails