Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Παραλαβή των γεφυρών του Τουρκικού στρατού για τον Έβρο!

Τουρκία στήνει γέφυρες στον Έβρο
Έγραφα, προφητικά (;) τον Νοέμβριο του 2009, σε άρθρο για την προμήθεια των τουρκικών γεφυρών, ότι “Την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τον κύριο Αλ... μούνια και τα οικονομικά μας, που τεχνηέντως τα φέρνουν σε κρίση, οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι, σταθερά και αποφασιστικά, πριονίζουν τα πόδια μας. Ξυπνάτε ρε!”
Σήμερα, 22 μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει ίδια, αφού μόλις έσκασε το παραμύθι ότι το χρέος ήταν τεχνητό, κάτι που είχαν υπαινιχθεί οι περισσότερες οικονομικές εφημερίδες από τον Οκτώβριο του 2010. Σαν τραγική σύμπτωση, σήμερα που ασχολούμαστε με ακριβώς τα ίδια πράγματα, η Τουρκία έχει ξεκινήσει την παραλαβή αυτή, η οποία μας αφήνει ανοιχτούς και στον Έβρο!

Παραδόθηκαν στον τουρκικό Στρατό οι πρώτες αυτοκινούμενες επιθετικές αμφίβιες γέφυρες SAMUR
Παραδόθηκαν χθες στον τουρκικό Στρατό σε επίσημη τελετή τα πρώτα οχήματα της αυτοκινούμενης επιθετικής αμφίβιας γέφυρας SAMUR. Πρόκειται για ένα σύστημα που κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS μετά από τεχνογνωσία που η εταιρεία έλαβε από την γερμανική εταιρεία General Dynamics European Land Combat Systems πρώην Eisenwerke Kaiserslautern.
Οι συγκεκριμένες γέφυρες αποτελούν καθαρά επιθετικά όπλα αφού μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να γεφυρώσουν ένα ποταμό και να επιτρέψουν την μεταφορά από την μία όχθη στην άλλη τεθωρακισμένων οχημάτων όπως άρματα μάχης ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα μέχρι συνολικού βάρους 70 τόνων έκαστο.
Συνολικά έχουν παραγγελθεί 52 γέφυρες SAMUR που συγκροτούν 4 μονάδες των 12 γεφυρών με τέσσερα ακόμα συστήματα να χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το συνολικό κόστος της παραγγελίας είναι 130,8 εκατ. δολάρια και το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Η κάθε γέφυρα έχει μήκος 12,5 μέτρα οπότε η κάθε μονάδα μπορεί να γεφυρώσει ποτάμι πλάτους 150 μέτρων.
Το όχημα μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε έδαφος και μέσα στο νερό κινείται με υδροπροωθητές οι οποίοι επιτρέπουν στο όχημα να κάνει πλήρη περιστροφή 360 μοιρών χωρίς δυσκολία.
Οι γέφυρες αυτές έχουν σχεδιαστεί για επιθετικές αποστολές καθότι είναι ταχείας αναπτύξεως και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στον ποταμό Έβρο αφού κανένα άλλο ποτάμι στα σύνορα της Τουρκίας με άλλες χώρες δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν στο Samur να αξιοποιηθεί.
Πηγή: defencenet.gr
http://www.thermopilai.org/content/paralabe-ton-gephuron-tou-tourkikou-stratou-gia-ton-ebro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails