Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Συμμαχια Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρουμανίας και Κροατίας

«Έξυπνη άμυνα» μεταξύ Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρουμανίας και Κροατίας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ.Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ.Ράσμουσεν στη Βάρνα της Βουλγαρίας ότι η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Κροατία, εξετάζουν μια κοινή αγορά και λειτουργία μαχητικών αεροσκαφών.
Ο ίδιος αναφέρθηκε ότι η κοινή αγορά και λειτουργία μαχητικών αεροσκαφών μπορεί να επιτευχθεί μετά από συναίνεση μεταξύ των κυβερνήσεων και τις κατάλληλες αλλαγές των νομοθετικών πλαισίων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε μια κατάσταση οικονομικής κρίσης, είναι δύσκολο να δαπανηθούν χρήματα για την άμυνα, όταν υπάρχουν πολλά κοινωνικά προγράμματα που αναμένουν μια χρηματοδότηση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την δραστική μείωση των στρατιωτικών προϋπολογισμών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Προς τούτο, πρότεινε μια πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων μέσω μιας καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών, αναφέροντας ως παράδειγμα την από κοινού μίσθωση και λειτουργία των μεταφορικών αεροσκαφών C-17 από μια σιερά χωρών του ΝΑΤΟ.
Ο Ράσμουσεν αποκάλεσε τη συγκεκριμένη συνεργασία ως «έξυπνη άμυνα» που αποτελεί το μέλλον του ΝΑΤΟ σε περιόδους οικονομικών δυσκολιών.
Η Βουλγαρία βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέων ή μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών. Η Ρουμανία είχε επιλέξει κατά το πρόσφατο παρελθόν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά λόγω οικονομικής στενότητας το θέμα δεν έχει προχωρήσει, ενώ η Κροατία εξετάζει μια σειρά λύσεων για το επείγον θέμα της αντικατάστασης των γηρανσμένων μαχητικών αεροσκαφών της.
http://www.fox2magazine.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails