Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

O ασφαλέσtερος τρόπος για να κλείσει μία υπόθεση είναι να παραπεμφθεί στην Βουλή.

Σε φιάσκο εξελίσσεται η Προανακριτική της Βουλής για Άκη & Τype 214 - Μετωπική ΣΔΟΕ με Ε.Βενιζέλο

Σε κορυφαίο φιάσκο εξελίσσεται η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα υποβρύχια Typer 214 και ενδεχόμενο "χρηματισμό" του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοζατζόπουλου, ο οποίος από τους μέχρι μάρτυρες περιγράφεται περίπου ως ο "ιδανικός υπουργός Εθνικής Άμυνας" ενώ ακόμα και ο υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικός κια υπασπιστής του την επόμαχη περίοδο αντιναύαρχος Ν.Κρυονερίτης μόνο καλά λόγια είχε γι αυτόν.

Σήμερα ουσιαστικά πρέπει να θεωρείται λήξασα η "σεμνή τελετή" της Προνανακριτικής καθώς ακόμα και ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Αττικής Ν. Μαϊτός, ο οποίος ενημερώνει σχετικά με το πόρισμα του ελέγχου που είχε διενεργηθεί στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ότι "Όλα καλά για τον πρώην υπουργό"!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν.Μαϊτός φέρεται να είπε ότι από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου φαίνεται να δικαιολογούνται από τα έσοδά του οι αγορές ακινήτων, καθώς η τιμή τους στα συμβόλαια είναι βάσει των αντικειμενικών αξιών.
Επιβεβαιώνονται έτσι, όσοι θεωρούν ότι ασφαλέστερος τρόπος για να κλείσει μία υπόθεση είναι να παραπεμφθεί στην Βουλή. Λοπως αναφέρουν πληροφορέις του defencenet.gr, οι βουλευτές που συμμετέχουν δεν γνωρίζουν σε καμία περίπτωση το θέμα και δεν έχουν καταφέρει να στριμώξουν κανέναν. Υπήρξε μάρτυρα που είπε τι αγνοεί την ΜΙΕ ενώ υπάρχουν υπογραφές του φαρδιές-πλατιές κάτω από συμβάσεις που αναφέρεται η ΜΙΕ και κανείς δεν αντέδρασε!
Χαρακτηριστικά είναι τα νεύρα του υπουργού Εθνικής άμυνας Ε.Βενιζέλου στην Ολομέλεια σήμερα όπου αμφισβήτησε ότι υο ΣΔΟΕ μπορεί να κάνει σοβαρές έρευνες και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του.
Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο, που υποστήριξε πως ελεγκτής του ΣΔΟΕ κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθυστερεί να δώσει στοιχεία για την υπόθεση, αμφισβήτησε την ικανότητα του Σώματος να διερευνήσει δύσκολα θέματα.

«Η ικανότητα του ΣΔΟΕ κρίνεται από την έρευνα που κάνει σε δύσκολα θέματα και όχι με το να κλείνεις ένα νυχτερινό κέντρο με ταινία για μία παράβαση. Και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια είναι ένα πόρισμα που δεν έχει κατανοήσει τίποτα και δεν μπορεί να συνεισφέρει σε τίποτα το έργο της προανακριτικής. Λυπάμαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Βέβαια είχαν προηγηθεί αιχμές υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν τους έδωσε τα στοιχεία που ζήτησαν για τα υποβρύχια με αποτέλεσμα να μην έχουν εικόνα της υπόθεσης!

Η Προανακριτική Επιτροπή έχει καλέσει για την ερχόμενη Τρίτη να καταθέσουν ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κ. Σ. Εμμανουήλ και ο επιχειρηματίας κ. Μ. Φιλιππίδης.
Διευκρινίστηκε, πάντως, από μέλη της Προανακριτικής ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν προσέρχονται ως κατηγορούμενοι αλλά ως μάρτυρες προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση. Αν οι μάρτυρες ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν, να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία, τότε η κατάθεση τους αντί της ερχόμενης Τρίτης θα μετατεθεί για την μεθεπόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου. ΄
Πάντως η προανακριτική τελειώνει και μαζί της θάβεται σε πολιτικό επίπεδο το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας. Ίσως αυτός ο λόγος, το ότι συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, είναι και ο βασικός λόγος που θάβεται η υπόθεση...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails