Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για τη Μάχη του Μαραθώνα στις Βρυξέλλες

Πηγή.
http://strymonas.blogspot.com
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει εφέτος το ορόσημο στους Ελληνο-Περσικούς Πολέμους

Εκδήλωση για τη Μάχη του Μαραθώνα στις Βρυξέλλες
Το κράνος του Μιλτιάδη στη νικηφόρα μάχη των Αθηναίων στον Μαραθώνα (δεξιά) και κράνος των εχθρών (αριστερά)

Και στις Βρυξέλλες θα εορτασθεί η επέτειος της Μάχης του Μαραθώνα με εκδήλωση που θα γίνει στις 23 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση με τίτλο «2.500+1 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα» διοργανώνεται με πρωτοβουλία

της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ καθηγήτριας αρχαιολογίας κυρίαςΧρυσούλας Παλιαδέλη και του γερμανού ευρωβουλευτού της Ομάδας των Φιλελεύθερων Γιώργου Χατζημαρκάκη στο κτίριο JAN4Q2 του Κοινοβουλίου και στοχεύει να αναδείξει τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου που διαδραμάτισε η αρχαία Ελλάδα στη ροή της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Θα μιλήσουν ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς - Γκερτ Πέτερινγκ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Φίλων του Μαραθώνα κ. Γκυ Φω ντε λα Κρουά, ο ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη - Παπαλιού «2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails