Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σε τούρκικα χέρια οι επικοινωνίες του Ελληνικού Στρατού;

telephon
Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν εντελώς. Στο τέλος θα υιοθετήσουμε την άποψη της αριστεράς ότι τα λεφτά που πάνε για την άμυνα είναι τελικά χαμένα λεφτά. Όχι από ιδεολογική άποψη, όπως κάνουν οι αριστεροί, αλλά από πρακτική. Στην Κύπρο και στα Ίμια δεν τα χρησιμοποιήσαμε. Τόσα χρόνια δίνουμε λεφτά. Το τελευταίο όμως χτύπημα είναι και το χειρότερο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Zaman” ο Ελληνικός Στρατός συμφώνησε με μια τουρκική εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικών τηλεφώνων. Η εταιρεία λέγεται Globalstar Avrasya και διαθέτει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε 30 ακόμη χώρες.
Υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί το πιο ασφαλές σύστημα κωδικοποίησης των επικοινωνιών και γι' αυτό ήδη αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής την είχαν επιλέξει, όπως φυσικά έχει κάνει και ο τουρκικός στρατός. Το πρόβλημα όμως εδώ δεν είναι τεχνικών χαρακτηριστικών. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ποιός εγγυάται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα παραχωρήσει στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, τους κωδικούς για την παρακολούθηση των δορυφορικών τηλεφώνων του ελληνικού στρατού.
Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας αποτελείται από τους πλέον στεγνούς καπιταλιστές, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να γράψουν την πατρίδα τους στα παλιά τους τα παππούτσια για χάρη της οικονομικής τους συμφωνίας με τον ελληνικό στρατό, ποιός διαβεβαιώνει ότι μια μέρα το τουρκικό κράτος δεν θα... μπουκάρει στην εταιρεία για να αποσπάσει υπό την απειλή όπλων ό,τι χρειάζεται από αυτήν;
Πιθανώς με βάση αυστηρά τεχνικά και οικονομικά κριτήρια αυτή η συμφωνία να ήταν η καλύτερη. Κάτι τέτοιο θα πούν αυτοί που την έκαναν. Αρνείται όμως κάθε είδους απλή λογική. Τι τον έχουμε ρε παιδιά τον στρατό; Να μας φυλάει από την Κίνα; ή από την Ελβετία; Από τους τούρκους τον έχουμε να μας φυλάει.
Αν είναι έτσι, να αντικαταστήσουμε σιγά σιγά και τους αξιωματικούς και τους επαγγελματίες στρατιωτικούς με τούρκους. Και χαμηλότερο μισθό θα ζητάνε και ίσως και λιγότερα ένσημα. Η ίδια λογική δεν είναι; Και ακόμη καλύτερα αντί να παίρνουμε Έλληνες φαντάρους που είναι και ... αντιπαραγωγικοί, ας παίρνουμε τίποτε καημένους τούρκους. Θα μαζεύουν και τα ένσημα τους για να νομιμοποιηθούν και όλα καλά.
Σαν να μην πηγαίνουμε καθόλου καλά σε αυτή την χώρα... καθόλου καλά!
Δημήτρης Παπαγεωργίου
www।elora.gr/
eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails