Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Την ποιήτρια Μάγια Αγγέλου τίμησε ο Ομπάμα

Δεκαπέντε προσωπικότητες τίμησε ο Ομπάμα με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Barack Obama
44th President of the United States
Ο πρόεδρος Ομπάμα τίμησε μεταξύ άλλων τη Γερμανίδα Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Μπους τον πρεσβύτερο, με το ανώτατο βραβείο τιμής για πολίτες.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν ένα από τα 15 πρόσωπα, που τιμήθηκαν την Τρίτη, με το υψηλότερο βραβείο των ΗΠΑ, που δίδεται σε πολίτες, από τον πρόεδρο Ομπάμα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους (1989-1993), ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Ουώρεν Μπάφετ, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τζάσπερ Τζονς, η παγκοσμίου φήμης τσελίστα Γιο-Γιο Μα και η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου, ήταν ανάμεσα στα διακεκριμένα πρόσωπα που έλαβαν το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Ομπάμα αποκάλεσε τους 15 τιμηθέντες με το μετάλλιο της ανώτατης διάκρισης, ως «μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο όλο».

Η Μέρκελ, που δεν παρεβρισκόταν στην τελετή της βράβευσης, θα παραλάβει το μετάλλιό της σε μελλοντική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Ομπάμα αποκάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο, «έναν αξιόπιστο διεθνή εταίρο και μία φίλη».

Η Μέρκελ το 2005, έγινε ο πρώτος Καγκελάριος που προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία, αλλά και η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε ποτέ, αυτή τη θέση.

«Μεγαλώνοντας στο κομμουνιστικό καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ είχε σαν όνειρο την ελευθερία. Και όταν τελικά το τείχος έπεσε και η Γερμανία επανενώθηκε έσπασε τους φράκτες από μόνη της», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.
Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απονέμεται σε πολίτες, που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη, στον πολιτισμό ή σε άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.
Ο πρόεδρος Μπους (1989-1993), ήταν αυτός που, κατά τον πρόεδρο Ομπάμα, «με το στιβαρό διπλωματικό του χέρι, όταν ο άνεμος των δημοκρατικών αλλαγών φύσηξε πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, έκανε πραγματικότητα αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο, να δώσει τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό».
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Μάγια Αγγέλου ή Άγγελου, όπως την φωνάζουν αγγλιστί.
Διάσημη Αμερικανίδα ποιήτρια που γεννήθηκε το 1928 στο Σαιντ Λούις της πολιτείας Μισούρι.
Στην παιδική της ηλικία ένοιωσε τι σημαίνει να είσαι θύμα φυλετικών διακρίσεων και αποφάσισε να μείνει πιστή στις παραδόσεις της Αφρικανικής-Αμερικανικής οικογένειάς της.
Αν αναρωτιέστε για το επώνυμό της, υπήρξε παντρεμένη για σύντομο χρονικό διάστημα με Έλληνα.
Η Δρ Μάγια Αγγέλου, εκτός από τη συγγραφική της δραστηριότητα, έχει στο ενεργητικό της και μια καριέρα στο χορό και στο θέατρο, ενασχόληση με την πολιτική, διδασκαλία στο πανεπιστήμιο ενώ κάποιοι θα τη θυμούνται να απαγγέλει ένα ποίημά της όταν ο Κλίντον είχε γίνει πρόεδρος της χώρας της.
   "Η Μάγια Αγγέλου -συγγραφέας, ηθοποιός, εκπαιδευτικός και ακτιβίστρια- γεννήθηκε το 1928 στο St. Louis του Missouri, την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ξεπέρασε τις κακουχίες και τις ατυχίες της νεότητάς της και έζησε μια εντυπωσιακά πλούσια και δημιουργική ζωή. Στην πρώτη της αυτοβιογραφία μιλώντας για το προσωπικό της ταξίδι: μια νεαρή μαύρη κοπέλα, (μητέρα ενός γιου από τα 16), ξεπέρασε τη φτώχεια και την κακομεταχείριση με τη δουλειά της και μεταμορφώθηκε σταδιακά σε αναγνωρισμένη συγγραφέα, ηθοποιό και ακτιβίστρια.
Η ζωή της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, διότι ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της πραγματικότητας, αντιστάθηκε στις πιέσεις για συμμόρφωση με το κατεστημένο, έμαθε να αποδέχεται

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΜΠΑΜΜΑ!
    ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
    ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
    ( ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΗΣΤΕΣ )
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΤΕ!
    ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ !!!
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΠΑΛΙ !!!
    ( ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails