Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΡΧΑΙΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ

Τα αρχαία κράνη  δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το μέταλλο ή το ξύλο και χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του αρχαίου χρόνου για την προστασια στο κεφάλι του κομιστή κατά τη διάρκεια του πολέμου
Πρωτοεμφανίστηκε τον 8 αι. π.χ. εξελίχτηκε σταδιακά και, έως τα μέσα του 5 α.ι όπου και άρχισε η αντικατάσταση της, αποτέλεσε την δημοφιλέστερη περικεφαλαία πανελλαδικά και χρησιμοποιήθηκε έως το τέλος τον Μηδικών Πολέμων (490 – 479 π.χ.) είναι γνωστό μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο Ελληνικό πολεμικό κράνος. Γνώρισε μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας.

Ο Ηρόδοτος αναφέρει, ότι το κράνος αυτό έχει την καταγωγή του από την Κόρινθο. Η τέχνη της κατασκευής του ήταν παρόμοια με την τέχνη κατασκευής μεταλλικών σκευών και απαιτούσε μεγάλη δεξιοτεχνία.

ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails